Nya Tider har intervjuat Alexander Bard, som nyligen sparkades som jurymedlem i TV4-programmet Talang efter att ha kritiserat Black Lives Matter. Foto: Nya Tider

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

Debattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

”Om svarta liv vill betyda något, så måste svarta liv skärpa sig, studera hårt, gå till jobbet, tjäna sina egna pengar istället för att vara beroende av välfärd, sluta ljuga, komma ur fängelset och bli hjältar istället för självutnämnda offer för världen att skratta åt. Det betyder något!”, twittrade Bard den 13 juni.
Tweeten blev snabbt viral. Snart kom beskedet att han sparkas från TV4:s jury i Talang, och kort därefter meddelade Bard och Liberalerna, där han var passiv medlem, att de beslutat att gå skilda vägar.

I takt med att identitetspolitik blivit en allt starkare faktor i amerikansk och västerländsk politik, har också olika gruppers offermentalitet växt. Och just nu är det svarta afroamerikaner som i störst utsträckning faller ner i den fällan, menar Bard.

Till Nya Tider förklarar Bard hur ett amerikanskt fenomen som Black Lives Matter kan få sådan genomslagskraft även i Sverige.

– Sverige är fullständigt amerikaniserat. Den viktiga tweeten jag skrev, som jag trodde skulle ta eld – och den blev viral också, men den blev ingen världsnyhet – det var tre dagar innan jag skrev den andra tweeten: ”Sverige är nu så amerikaniserat att den svenska vänstern bara kan imitera Amerika”, och så skrev jag att den svenska vänstern hävdar att somaliska invandrare i Sverige är slavättlingar. De tror det! De är totalt amerikaniserade – den svenska vänstern ser bara amerikanska tv-serier, läser amerikanska medier, spelar amerikanska dataspel, lyssnar på amerikansk musik och alltihopa.

Bianca Ingrosso (till höger om Bard) hotade att lämna juryn i Talang om TV4 inte sparkade Bard. Bard berättar för Nya Tider varför han anser att Ingrosso är en ”värdelös förebild för unga tjejer”. Foto: Pressbild TV4

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Fransk veteranjournalist gör nedslag i sin unika och spännande karriär

Fransk veteranjournalist gör nedslag i sin unika och spännande karriär

🟠 Som ung datorjournalist fick han uppleva dataålderns begynnelse som helt omformade vår värld Den välrutinerade franske journalisten Pierre Jovanovic berättar om sin tid som datorjournalist när IBM var marknadsledande, datorer var stora som garderober och ikoner som Bill Gates och Steve Jobs var okända för allmänheten. Jovanovic har träffat och intervjuat Bill Gates många gånger, liksom mängder av andra kändisar som han tar upp i intervjun. Den franske veteranjournalisten berättar om varför svenska banker är lönsamma när deras europeiska konkurrenter inte är det och om Sveriges unika roll gällande negativ ränta och vad det har lett till. Avslutningsvis berättar han om den ekonomiska situationen i Libanon och inte minst Turkiet, där han även kommer med en del unika avslöjanden.

Reportrar utan gränser om att Lamotte slutar: ”Riktigt tråkigt!”

Reportrar utan gränser om att Lamotte slutar: ”Riktigt tråkigt!”

🟠 INRIKES Den 15 juni kom beskedet från frilansjournalisten Joakim Lamotte att han med omedelbar verkan slutar med allt journalistiskt arbete, detta på grund av hot mot hans familj. När Nya Tider når Erik Halkjaer, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, säger han att det är riktigt tråkigt att Lamotte väljer att lägga ner, och att de som tidigare gjorde sig lustiga över så kallad ”swish-journalistik” nu kommit på skam. Även Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert är bestört och skriver i ett SMS att det är allvarligt när en journalist eller debattör slutar på grund av hat och hot samt att hon hoppas att Lamotte och hans familj nu får stöd i en tuff situation

Läs även:

SVT:s nya asylbluff: ”Akbar lärde sig svenska på fyra månader”

SVT:s nya asylbluff: ”Akbar lärde sig svenska på fyra månader”

🟠 – Läs: har börjat lära sig språket efter nio år på bidrag i Sverige ”Från analfabet till läskunnig på fyra månader – Akbar knäckte läskoden i rekordfart”, berättade SVT i en solskenshistoria om ett ”unikt” afghanskt språkgeni i början av maj. Nya Tider kan nu avslöja att SVT lurat sina läsare. Akbar har i själva verket varit bosatt i Sverige sedan åtminstone 2015 utan att vare sig arbeta eller lära sig språket.

Efter tumultet i Gubbängen – vad har teatern för relationer med våldsvänstern?

Efter tumultet i Gubbängen – vad har teatern för relationer med våldsvänstern?

🟠 KULTUR Den 25 april blev ett vänsterradikalt möte i en teaterlokal i Gubbängen attackerat av maskerade män. Grundaren av terrorsekten AFA, Mathias Wåg, var inbjuden talare och blev angripen av inkräktarna. Riksdagens samtliga partiledare och etablerad media gick snabbt ut och fördömde attacken. Bland annat beskrevs den som ett hot mot demokratin. Men hur demokratisk är teatern i Gubbängen där mötet hölls egentligen, och vad är det ensemblen använder sin plattform till?

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Slaktaren från Plainfield

🟠 HISTORIA För 40 år sedan dog en 77-årig man på ett mentalsjukhus i den amerikanska delstaten Wisconsin. Hans död hade kanske inte ens blivit en tidningsnotis om han hade varit en vanlig, anonym manlig man i stället för den han var, nämligen seriemördaren Edward Theodore ”Ed” Gein – slaktaren från Plainfield.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.