Europeiska miljöbyrån EEA bemöter verkligheten genom egna datormodeller, vilka är datorberäknade gissningar baserade på felaktiga data och/eller ekvationer och förutbestämda narrativstyrda slutresultat. Vi tittar närmare på några exempel som visar hur den förledande rapporteringen går till och påvisar avslutningsvis att jordens klimat idag – ur ett längre historiskt perspektiv – är bland det kallaste någonsin.
Danska meteorologiska institutet DMI registrerade den 10 januari en ökning av Grönlands ytmassbalans (SMB) på 10 gigaton, under en enda dag. De tre föregående dagarna, den 7–9 januari, ökade is- och snömassorna med hela 21 gigaton. De första tio dagarna av januari såg därmed återigen Grönlands ackumulerade ytmassbalans stiga långt över medelvärdet för 1981–2010, den så kallade klimatnormalen. Det är en avvikande stor tillväxt som sticker ut bland DMI:s tillgängliga mätdata sedan 1981. Det var dessutom fjärde gången det skedde denna vintersäsong, 2023–2024.
I klimatsammanhang brukar de 30-årsperioder man jämför med kallas för klimatnormalen, men valda årtal och decennier varierar från jämförelse till jämförelse. Detta utnyttjar inte sällan klimatalarmisterna för att blanda bort korten. 30 år är dessutom en extremt kort tid i klimatsammanhang.
SMB är skillnaden mellan snöfall och avrinning från enbart detta snöfall inom ett angivet område, i detta fall Grönland, och används för att bestämma ”hälsan” hos en glaciär eller ett istäcke. Det kan anges i exempelvis gigaton per dag eller annan tidsenhet. SMB ska inte förväxlas med total massbalans (TMB), som anger total vinst eller förlust av inlandsisen.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.